• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού

E-mail Εκτύπωση PDF
Την Τετάρτη 18/5/2022 οι σπουδαστές του Β΄ εξαμήνου του τμήματος "Τεχνικοί Δασικής Προστασίας" επισκέφθηκαν το Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού για παρατήρηση ειδών ορνιθοπανίδας στο πεδίο. Είχαν την τύχη να παρατηρήσουν αργυροπελεκάνους, ερωδιούς, πελεκάνους και πολλά άλλα είδη στις λιμνοθάλασσες Λογαρού και Τσουκαλιού. Επίσης ενημερώθηκαν για τα ιβάρια του Αμβρακικού. Ευχαριστούμε τον κύριο Μπαρέλο, Διευθυντή της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Κοιλάδας Αχελώου & Αμβρακικού Κόλπου, το Προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης καθώς και τη Θηροφυλακή, για το χρόνο που μας αφιέρωσαν, για τον εξοπλισμό που μας διέθεσαν και την αναλυτική τους παρουσίαση για την οικολογική κατάσταση της περιοχής, το καθημερινό τους έργο παρατήρησης και καταγραφής συμβάντων, τις προκλήσεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν.
Θεοδώρα Παπαλάμπρου
Μηχανικός Περιβάλλοντος, MSc & MBA
 

Περιήγηση σε δασικό μονοπάτι στο Λόφο Περάνθης

E-mail Εκτύπωση PDF
Περιήγηση σε δασικό μονοπάτι στο Λόφο Περάνθης στις 16-5-2022 στο πλαίσιο του μαθήματος "Προστασία δασών από πυρκαγιές" Β Εξαμ., της ειδικότητα Τεχνικός Δασικής Προστασίας
Η περιήγηση στο δασικό μονοπάτι ξεκίνησε από τη θέση Τεχνικά και ακολουθήσαμε την κυκλική διαδρομή. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης έγινε αναφορά τις πολλαπλές λειτουργίες - οφέλη των δασικών οικοσυστημάτων, παράλληλα έγινε επισκόπηση των ζωνών δασικής βλάστησης της Ελλάδας και εντοπίσαμε χαρακτηριστικά δασικά είδη της περιοχής. Από της ενότητες του μαθήματος αναφερθήκαμε σε βασικές έννοιες σχετικά με ρόλο της φωτιάς στα Μεσογειακά οικοσυστήματα όπως : πυρκαγιές υπαίθρου, μεσογειακό κλίμα, μηχανισμοί μεταπυρικής αναγέννησης φυτικών ειδών. Επίσης συζητήσαμε την σημασία  και τα οφέλη των περιαστικών δασών στους κατοίκους της πόλης.
Θεοδώρα Λαναρά
Δασολόγος - Περιβαλλοντολόγος ΑΠΘ, MSc 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΙΕΚ

E-mail Εκτύπωση PDF

Στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Πρακτική άσκηση καταρτιζόμενων ΙΕΚ» με κωδικό ΟΠΣ 5131399, του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», δίνεται η δυνατότητα επιδότησης της πρακτικής άσκησης ΔΕ. και Ι.Ι.ΕΚ. μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή της. Αναρτάται η πρώτη έκδοση του Οδηγού Υλοποίησης και Εφαρμογής του φυσικού αντικειμένου του προγράμματος, προς ενημέρωση και εφαρμογή των απαιτούμενων διαδικασιών για την κατάθεση του κειμένου.

 

 

 

Πρόγραμμα 2022Α

E-mail Εκτύπωση PDF

Πρόγραμμα

Στο πρόγραμμα προβλέπονται αναπληρώσεις μαθημάτων

 

ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Αποζημίωση καταρτιζόμενων Ι.Ε.Κ. που πραγματοποιούν Πρόγραμμα Μάθησης σε εργασιακό χώρο.

Από το δημοσίευμα του esos:

https://www.esos.gr/arthra/77033/apozimiosi-katartizomenon-iek-poy-pragmatopoioyn-programma-mathisis-se-ergasiako-horo#mce_temp_url#

Το δημοσίευμα αφορά την Μαθητεία και όχι την Πρακτική Άσκηση.

Διευκρινίζεται ότι για την υλοποίηση της αποζημίωσης των Πρακτικά Ασκούμενων (Πρακτική Άσκηση σε εργοδότες) θα πρέπει να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση.

 


Σελίδα 5 από 47

Open eClass Δ.ΙΕΚ ΑΡΤΑΣ