• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Καταρτιζόμενοι

Έναρξη λειτουργίας Μητρώου Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι.Ε.Κ. και Ε.Σ.Κ.

E-mail Εκτύπωση PDF

Νέοι υποψήφιοι εκπαιδευτές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση ένταξης στο Μητρώο Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Κατάρτισης Δ.Ι.Ε.Κ. και Ε.Σ.Κ.Επίσης τα ήδη ενταγμένα στο Μητρώο μέλη έχουν τη δυνατότητα να επικαιροποιήσουν στοιχεία της αίτησή τους.H έναρξη λειτουργίας του Μητρώου ορίζεται από σήμερα Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 16:00 και η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ένταξης και επικαιροποίησης ορίζεται η  Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 20:00.

 

ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ Ι.Ε.Κ. (εκτός μηχανογραφικού)

E-mail Εκτύπωση PDF

H Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας,

ανακοινώνει την έναρξη υποβολής αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στα Δημόσια Ινστιτούτα

Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια ΙΕΚ) της χώρας για το έτος κατάρτισης 2022-2023, από την

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 12:00 μέχρι και την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 21:00.

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης υπάρχουν στην αρχική σελίδα της εφαρμογής στον σύνδεσμο:

https://diek.it.minedu.gov.gr

Περισσότερες πληροφορίες για τις ειδικότητες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. εξαμήνου 2022Β μπορείτε να αναζητήσετε

στον σύνδεσμο:

http://www.gsae.edu.gr/el/news/1810-30-08-2022-eidikotites-dimosion-i-e-k-armodiotitas-y-pai-th-2022v

ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ. ΣΕ Γ΄ ΕΞΑΜΗΝΟ

Πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε. Β’ ΚΥΚΛΟΥ, Τ.Ε.Λ., μπορούν να εγγραφούν κατά περίπτωση στο Γ’ εξάμηνο φοίτησης σε συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό τομέα

από τον οποίοαποφοίτησαν από ΕΠΑ.Λ., Τ.Ε.Ε Β΄ κύκλου ή Τ.Ε.Λ..

Στην περίπτωση αυτή η διαδικασία εγγραφής δεν γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά με απευθείας κατάθεση αίτησης των ενδιαφερομένων στα Ι.Ε.Κ. ενδιαφέροντός τους,

τα οποία έχουνΓ’ εξάμηνο στις συναφείς ειδικότητες.

 

ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

Πρακτική Άσκηση

 

Η φοίτηση στα Ι.Ε.Κ. διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα συνολικά και επιμερίζεται σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισηςκαι σε ένα (1) εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

 

Οι καταρτιζόμενοι που έχουν ολοκληρώσει το Δ' εξάμηνο σπουδών, και ξεκινούν την πρακτική τους άσκηση πρέπει να υποβάλουν αίτηση επανεγγραφής στο Ε΄ εξάμηνο.

 

Η πρακτική άσκηση δύναται να λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια του τρίτου και του τέταρτου εξαμήνου φοίτησης (ή και στο τέλος της φοίτησης).

Η περίοδος πρακτικής άσκησης πρέπει να είναι συνεχόμενη ή και τμηματική χωρίς να υπερβαίνει χρονικά το ένα (1) ημερολογιακό έτος.

Μπορεί να πραγματοποιείται σε Φυσικά Πρόσωπα (Ιδιωτικό Τομέα), Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ.

Η εποπτεία, ο συντονισμός, η διασφάλιση της ποιότητας και η αξιολόγηση της πρακτικής άσκησης είναι ευθύνη του Διευθυντή του Ι.Ε.Κ. ή του Συντονιστή Π.Α. που καταρτίζεται ο σπουδαστής.

Με Κ. Υ. Απόφαση, ρυθμίζεται ο τρόπος κάλυψης των δαπανών (Ασφαλιστική κάλυψη για ατυχήματα στο χώρο Πρακτικής Άσκησης (Δείτε: ΦΕΚ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ).

ΔΙΑΔΙΚΑΣIΑ ΈΝΑΡΞΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚHΣ ΆΣΚΗΣΗΣ:

 

Την ευθύνη για την εξεύρεση εργοδότη φέρουν οι πρακτικά ασκούμενοι, οι οποίοι μπορούν να ενημερώνονται παράλληλα και από την ιστοσελίδα του ΙΕΚ για τυχόν θέσεις απασχόλησης (δείτε εδώ αγγελίες.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

 

Βεβαίωση Εργοδότη. Συμπληρώνεται από τον εργοδότη σύμφωνα με σχετικό υπόδειγμα που παραλαμβάνετε από τη γραμματεία του ΙΕΚ.Μπορείτε να κατεβάσετε το έντυπο  από εδώ.

Αίτηση  την οποία συμπληρώνει ο ενδιαφερόμενος στο ΙΕΚ φοίτησης.Μπορείτε να κατεβάσετε το έντυπο  από εδώ.

Έντυπο μητρώου ασκούμενου. Το έντυπο χορηγείται από τη γραμματεία του ΙΕΚ.Μπορείτε να κατεβάσετε το έντυπο  από εδώ

Α.Μ.Κ.Α. Ασκούμενου. Προσκομίζεται στο ΙΕΚ φωτοτυπία του ΑΜΚΑ ή φωτοτυπία του βιβλιαρίου ασθενείας όπου ευκρινώς αναγράφεται ο ΑΜΚΑ

Α.Φ.Μ. Ασκούμενου. Προσκομίζεται στο ΙΕΚ ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ ή φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος

Αριθμός Μητρώου Ασφάλισης από το Ι.Κ.Α. Προσκομίζεται στο ΙΕΚ η  βεβαίωση απόδοσης ΑΜΑ

Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

Υπεύθυνη δήλωση εργοδότη , μπορείτε να κατεβάσετε το έντυπο  από  εδώ

Υπεύθυνη δήλωση σπουδαστή, μπορείτε να κατεβάσετε το έντυπο  από  εδώ

Αίτηση ανανέωσης εγγραφής , μπορείτε να κατεβάσετε το έντυπο  από  εδώ

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ

 

Προκειμένου να παραλάβετε τη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΕΡΑΤΩΣΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ καταθέτετε στη Γραμματεία του ΙΕΚ φοίτησης:

 

Συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το βιβλίο Πρακτικής Άσκησης

Βεβαίωση παρουσίας εργοδότη σύμφωνη με σχετικό υπόδειγμα που παραλαμβάνετε από τη γραμματεία του ΙΕΚ.Μπορείτε να κατεβάσετε το έντυπο  από εδώ.

Προσοχή!!!

 

-   Όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά κατατίθενται  με την υποβολή της αίτησης  για έγκριση έναρξης  Πρακτικής Άσκησης .

 

-   Ενάρξεις πρακτικής άσκησης γίνονται 1η και 15η κάθε μήνα.

 

-Το ωράριο Πρακτικής Άσκησης καθορίζεται στις έξι (6) έως οκτώ (8) ώρες ημερησίως, πρωί ή απόγευμα, ποτέ όμως νύχτα (5 ημέρες εβδομαδιαίως). Οι ασκούμενοι δεν πρέπει να απασχολούνται την Κυριακή και τις επίσημες αργίες.(Δείτε και: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ).

 

-   Οι ασκούμενοι θα πρέπει να καταθέσουν όλα τα δικαιολογητικά τους τουλάχιστον - 5 εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης πρακτικής άσκησης που αιτούνται, προκειμένου να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος και να δοθεί η έγκριση από το Διευθυντή του ΙΕΚ.

 

-  Οι ασκούμενοι  παραλαμβάνουν αυτοπροσώπως

 

α) την απόφαση έγκρισης πρακτικής

 

β) το βιβλίο της πρακτικής άσκησης

 

γ)  οδηγίες για τη σωστή διεξαγωγή του προγράμματος πρακτικής άσκησης,

καθώς και τη σωστή συμπλήρωση του βιβλίου

 

τουλάχιστο 2 εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη της πρακτικής, για να μπορέσει ο φορέας

απασχόλησης να ενημερώσει το πληροφοριακό σύστημα Εργάνη.

 

 

 

ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΙΕΚ

 

Οι σπουδαστές των Ι.Ε.Κ. που έχουν συμπληρώσει:

 

Τουλάχιστον 120 ημερομίσθια στην ειδικότητα που εγγράφονται, απαλλάσσονται, εφόσον το επιθυμούν, με υπεύθυνη δήλωση του Άρ.8 του Ν.1599/96, από την υποχρέωση φοίτησης του Εξαμήνου Πρακτικής Άσκησης και τους απονέμεται η Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) με την ολοκλήρωση των τεσσάρων εξαμήνων φοίτησης.

Τουλάχιστον 40 ημερομίσθια στην ειδικότητα που εγγράφονται, προσμετρούνται εφόσον το επιθυμούν,στο χρόνο της Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας, με υπεύθυνη δήλωση του του Άρ.8 του Ν.1599/96.

Για το λόγο αυτό, καλούνται οι σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το Δ΄ εξάμηνο τον Ιούνιο 2015 και έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 120 ημερομίσθια στην ειδικότητα στην οποία φοίτησαν για 4 εξάμηνα, να προσκομίσουν στη Γραμματεία του ΙΕΚ τα σχετικά δικαιολογητικά από τον εργοδότη και από τον ασφαλιστικό τους φορέα όπου να φαίνεται η ειδικότητα και ο αριθμός των ημερομισθίων που πραγματοποιήθηκαν σε αυτή.

 

Συγκεκριμένα:

 

Υπεύθυνη Δήλωση (είτε για απαλλαγή από την Πρακτική Άσκηση λόγω πραγματοποίησης συναφούς με την ειδικότητα κατάρτισης εργασίας 120 ή και περισσότερων ημερομισθίων είτε για προσμέτρηση 40 και άνω ημερομισθίων εργασίας συναφούς με την ειδικότητα κατάρτισης στο συνολικό χρόνο της Πρακτικής Άσκησης).

Βεβαίωση Εργοδότη που να προσδιορίζει: τη σχέση εργασίας, τη χρονική διάρκεια της απασχόλησης, το σύνολο των ημερών εργασίας, την ειδικότητα και το αντικείμενο ή τα αντικείμενα απασχόλησης του εργαζόμενου.

Βεβαίωση Ι.Κ.Α. που να προκύπτει ο εργοδότης, το σύνολο των δηλωμένων ημερών απασχόλησης και η σχετική ειδικότητα εργαζόμενου.

Σύμβαση εργασίας (προαιρετικά).

Ε3Ενιαίο Έντυπο Αναγγελίας Πρόσληψης στον ΟΑΕΔ (από Εργάνη). Για περιπτώσεις πριν την εφαρμογή του προγράμματος Εργάνη, σύμβαση με απόδειξη αναγγελίας από τον ΟΑΕΔ (προαιρετικά).

Μετά τον έλεγχο των παραπάνω δικαιολογητικών θα εκδοθεί Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, που δίνει το δικαίωμα στον καταρτιζόμενο συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης.

 

Αποτελέσματα των Εξετάσεων Πιστοποίησης

E-mail Εκτύπωση PDF

Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ι.Ε.Κ. 1ης Περιόδου 2018 – Εκτός του Πρακτικού Μέρους της Ειδικότητας Ι.Ε.Κ. «Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσυκλετών»

Ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. ανακοινώνει τα Αποτελέσματα του Θεωρητικού και Πρακτικού Μέρους της 1ης Περιόδου 2018 των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. όλων των ειδικοτήτων, εκτός του Πρακτικού Μέρους (οχήματα) των ειδικοτήτων «Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών» και εύχεται «Καλή σταδιοδρομία» σε όλους και όλες που πέτυχαν στις εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στο:
https://www.eoppep.gr/index.php/el/certification-exams/search-results-certification-exam-training-period

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ο Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. χορηγεί στους δικαιούχους «Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ.», η οποία επέχει θέση Διπλώματος ή Πτυχίου, στην οποία αναγράφεται ο μέσος όρος της βαθμολογίας του Θεωρητικού Μέρους των εξετάσεων. Οι δικαιούχοι μπορούν να την εκδόσουν ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ακολουθώντας τον συνδεσμο http://pistop.eoppep.gr/eop_c0059.php Η εφάρμογή της ηλεκτρονικής εκτύπωσης των Βεβαιώσεων Πιστοποίησης θα λειτουργήσει από την επόμενη εβδομάδα με αναλυτική ανακοινωση από το Τμήμα Πιστοποίησης του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Τα αποτελέσματα Θεωρητικού και Πρακτικού Μέρους θα είναι διαθέσιμα από τη Δευτέρα 11.2.2019 και ώρα 18:00 και στα Εξεταστικά Κέντρα Θεωρητικού Μέρους.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΏΜΑΤΑ

E-mail Εκτύπωση PDF

Επαγγελματικά δικαιώματα  αποφοίτων ΙΕΚ (ν.4186/13)  και  καθορισμός  έντυπων τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3376/10-8-18 η απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας  και Θρησκευμάτων Δ.Μπαξεβανάκη   με την οποία χορηγείται αντιστοιχία επαγγελματικών δικαιωμάτων. κατόχων τίτλων ειδικοτήτων του ν.4186/13, που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο της Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ), με τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα κατόχων αντίστοιχων τίτλων ειδικοτήτων προϋφιστάμενων αντίστοιχων συστημάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης που έχουν ήδη απονεμηθεί με προεδρικά διατάγματα.

Στο ίδιο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε και η Υ.Α. που προβλέπει τον καθορισμό των Εντύπων, Βιβλίων, Βεβαιώσεων και Πιστοποιητικών του «Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας» των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.

Το σχετικό ΦΕΚ

 


Σελίδα 1 από 2

Open eClass Δ.ΙΕΚ ΑΡΤΑΣ