• Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
  • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

Σύμφωνα με την εγκύκλιο Αρ. Πρωτ:Κ1/152450/09-11-2020 της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ, ως προς τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης, ήτοι Δημόσια και Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, ΙΕΚ Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Κέντρα Διά Βίου Μάθησης και Κολλέγια, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα μέτρα:

1. Τηλε-εκπαίδευση (χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης)

2. Αναστολή κάθε είδους εκπαιδευτικής διαδικασίας με φυσική παρουσία συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης

3. Αναστολή διενέργειας κάθε είδους εξετάσεων με φυσική παρουσία

4. Αναστολή λειτουργίας βιβλιοθηκών, αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, αναγνωστηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων

5. Απαγόρευση ημερίδων, συνεδρίων και πάσης φύσεως εκδηλώσεων εντός των εκπαιδευτικών δομών. Στην αναστολή της διά ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας για το ανωτέρω χρονικό διάστημα συμπεριλαμβάνεται και η διεξαγωγή των εργαστηριακών μαθημάτων. Διευκρινίζεται ότι τα εργαστηριακά μαθήματα δύνανται να πραγματοποιούνται με προσομοίωση εργαστηρίου, αξιοποιώντας κάθε δυνατή τεχνολογία. Επίσης, είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται με εξ αποστάσεως εκπαίδευση/κατάρτιση, αξιοποιώντας κάθε πρόσφορη μέθοδο διδασκαλίας που εξυπηρετεί το εργαστηριακό μάθημα (π.χ. επίδειξη, προβολή δεδομένων κ.ά.). Τα μαθήματα (θεωρητικά και εργαστηριακά) πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης/κατάρτισης σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα και ο εκπαιδευτής καταγράφει τη συμμετοχή/παρουσία των καταρτιζομένων/εκπαιδευομένων μέσω της ανταπόκρισής τους στη διαδικασία τηλε-εκπαίδευσης.

Η διοίκηση της εκπαιδευτικής δομής πιστοποιεί τη συμμετοχή των εκπαιδευτών στη διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης.

 

 

Open eClass Δ.ΙΕΚ ΑΡΤΑΣ